Deckartema

Hej! Vi i klass 4A har arbetat med deckare och nu gör vi kartor till våra egna deckare. Vi har beskrivit vår stad först och bestämt namn till staden t.ex. Linbana stad, Parisiwood och Huttilutt m.m.
Efter att vi hade bestämt våra namn så har vi beskrivit våra städer och sedan ritat dem.

//Filippa.ö och Johan.s


Snygga bilder

Alla är inte riktigt klara men vi fortsätter nästa vecka.


Akvarellmålning

Idag på akvarellmålningen har vi målat en oval med figurer i. Först målade vi en oval tunt med blyerts. Sedan använde vi akvarellkritor och målade figurer med små mellanrum i mellan varje figur. Men man fick inte måla i figurerna för man skulle göra penseln lite fuktig först och sedan göra linjerna på figuren blöta. Sedan gnuggade vi penseln på den blöta linjen så att färgen skulle lossna, därefter målade vi in färgen så att figuren blev färglagd. Det var jätteroligt!

// Selma, Filippa.ö och Emma


Akvarellkonst v.4 träd

Förra veckans vackra konstverk. Ser ni de vackra träden?


Träd i akvarell

Julians vackra träd, målade i akvarell.


Multiplikation

Idag har vi tränat multiplikation med talsorter var för sig. Nu gäller det att man tränar gångertabellen för att klara detta. Träna varje dag!


Kommentar av författare

Var just inne på vår bokblogg och Mårten Sanden som har skrivit Petrinideckarna har kommenterat bokrecensionen "Skatan", tänk att en livs levande författare kommenterar på vår blogg. Häftigt va? //Fanny


Karta

Kolla in hotell Grossman, räddningstjänsten, posten, banken och ICA. Helt klart en bra stad att bo i, allt verkar finnas!




En stad till...

Kolla in stadens kyrka med tillhörande kyrkogård, en snygg rondell mitt i stan och många vackra hus!!!


Dagens redovisning på deckartemat

Verkligen en fin karta ni gjort. Bra jobbat!!


Matte

Idag har vi börjat med multiplikation med uppställning. Alla var jätteduktiga och greppade det mesta. Vi kom fram till att det kan vara svårt att komma ihåg minnessiffran..


Redovisning av kartan

Idag så redovisade alla grupper sina kartor. 6 grupper hade gjort fina kartor över sina städer. Målet var att alla i gruppen skulle berätta något. Denna grupp redovisade sin stad "Frollywood", där allt började på F, tex fuseum och folis..


Engelskalektion Charlie's restaurant

Det här är Alice och Johan som jobbar med en Engelsk text. //Alice och Johan

 


Besök av författaren Susanne Macfie

Idag har vi fått besök av Susanne MacFie. Hon är en deckarförfattare.
Tillsammans har vi starta igång en gemensam deckare. Susanne återkommer till oss två gånger till för att hjälpa oss att bli bättre på att skriva och hjälpa oss vidare i vårt skrivande.
//Julia och Linda


Susanne MacFies autograf

Alla ville ha hennes autograf, tänk en riktig författare!!! En del ville ha den på lappar och en del på kroppen...


Deckarkarta

Hej alla bloggläsare! Under några dagar har vi i deckararbetet fått rita vår egen karta. Vad som skulle finnas i vår stad, fick vi själva välja. Vi tog med en fotbollsarena, godisfabrik och mycket mer. Vi jobbade i grupp. Det var väldigt roligt.

// Emma


Kungastaden

Här är en karta som heter kungastaden för kungen bor där han finns på en röd vit rutig duk med prinsessan.Bl.a. Finns det en fotbollsplan och en kiosk m.m det här är en vacker stad!

Kram Filippa.ö


Klockered

Vår stad heter klockred!Vi har gjort ett sjukhus,polisstation och brandkåren symboliserar rädnningtjenst . Vårt torg har bar, café , frisör , köpcentrum och en strand. Vi har och så en skola , bank , post , kyrka , hotell och en bio som heter bioamos det är vår stad som är på bilden!!!!! // Stella


Våran stad

Hej alla bloggläsare.
Vi har i 3 dagar jobbat med vår egen stad. Vi tycker det är jätte kul.Vi får välja vilka byggnader vi vill ha i vår egna stad. Vi jobbade i grupp. Min stad hette guldby. Den blev jättebra. Våran stad är den som ni ser på bilden.
//Carl.N


Läxa v.5

Läsläxa-deckarläsning Nu under 4 veckor har barnen läsläxa. Vi förväntar oss att de läser lite varje dag (5ggr/v) då elever i år 4 fortfarande behöver lästräna varje dag. Barnen skall också föra loggbok över det lästa.

Engelskaläxa v.5
Det är nu dags att läsa och förstå kapitel 14" Charlie´s restaurant". Du ska också kunna stava och uttala följande meningar och ord :

1.Charlie´s restaurant         Chalies restaurang
2.How much is it?                Hur mycket kostar det/den?
3.ten                                  tio
4.twenty                             tjugo
5.thirty                               trettio
6.forty                                fyrtio
7.fifty                                 femtio
8.sixty                                sextio
9.seventy                           sjuttio
10.eighty                            åttio
11.ninety                            nittio
12.one hundred                   ett hundra  

Extra:
1.What would you like?           Vad skulle du vilja ha?             
2.Here you are.                      Var så god.

Matematikläxa v.5 Nu under ett antal veckor kommer vi att gnugga multiplikationstabellerna igen. Vi har inga speciella tabeller utan nu skall alla gnuggas. Vi förväntar oss att de tränar ca 10 minuter per dag. Barnen får träna hur de vill. Träningstips: med kortlek på papper som de kan ta med sig från skolan http://www.mattemastaren.se/ där finns alla tabeller muntligt förhörd av vuxen


Lektionen

Denna lektionen har vi övat på veckans ord. Då övar man på ord som vi har svårt att stava på.Sen ska vi kolla på våran nya blogg. Sisst men inte minst så ska vi välja en bok som vi ska läsa här i skolan men om vi behöver en ny bok hem så ska vi göra det också om vi vill! //Nellie


Klockered

Vi jobbar med att göra kartor till vårt deckartema !!! Det är super kul!
Vi tränar sammarbete . Vår stad heter Klockered! //Stella


Vinter

Det är väldigt roligt att åka pulka! Men det är jobbigt att gå upp för alla backar.

 


Beskriva människor på engelska

Sofia och Ella beskriver en person på engelska. Vem kan det vara? Klassen gissar.


En stad växer fram.


Deckartema

Grupperna enas om platser som skall finnas i deras stad. Till sin hjälp har gruppen en karta över Valleby (Lasse och Majas stad) och en gemensam lista med platser och byggnader som kan finnas i en stad.



Akvarell


Vinter och rast!!


Vintern är här!!


Vintern är härlig..


Elevarbete om Lappland.

Idag har vi arbetat med Lappland och bl a läst en artikel om att Kiruna delvis måste flyttas.


Vatten

Vi målar med vatten på ett papper på bild undervisningen.Sedan tog vi färg och målar en tjock linje.Efteråt så vände vi på pappret och slog med pappret i bordet så att färgen och vattnet kunde åka ner.//Alex och Anton


Akvarellmålning

Först tog vi stearin på pappret. Sen tog vi vatten över stearinet. Längst upp tog vi bara vatten där det inte fastna stearin. //Agnes


Akvarellmålning

Vi har bild/akvarell målning.//Julia


Alla hjärtkonstverk från vecka 3


Molekyler att vara stolt över!

Riktigt snygga molekyler, syns tydligt att det är kemiska föreningar!!


Det är kul med molekyler!!

Vi har gjort varsin H2O molekyl..


Dagens mattelektion


Molekyler under arbete..

Här arbetas det med konstruktion av molekyler.


Atomer och Molekyler

Hej alla bloggläsare! Vi jobbar just nu med atomer och molekyler. Vi tycker det är väldigt kul. I fredags gjorde vi molekyler av flörttkulor och tandpetare. Alla olika molekyler och kemiska föreninger var i olika färger. Vi ska jobba med atomer och molekyler i några dagar till. Det är väldigt kul och man lär sig massor. När vi har avslutat detta arbete kommer vi att längta efter detta arbetet mycket. Nästa arbete kommer vi jobba med värme. Vi hoppas att det också kommer att bli kul.

Molekyler...


Atomtillverkning...


Från atomverkstan


Mattelektion 4A


Klassråd

Idag har eleverna fått vara med att påverka vilka rätter som ska serveras i skolan v.8. Alla elever fick rösta på fyra favoriträtter.


Atomer och molekyler

Idag har vi inlett ett nytt arbete i fysik och kemi. Ett av målen är att känna till skillnaden mellan atomer och molekyler men också förklara skillnaden mellan grundämnen och kemiska föreningar. Idag har vi lärt oss hur man kan rita atomer och molekyler samt pratat och läst om dess skillnader. Imorgon fredag skall vi bygga modeller av molekyler, kemiska föreningar och grundämnen. Undra om barnen eller jag tycker att det är roligast???

Mer läsning...


Vi läser ”Hemliga klubben, Fallet med de stulna smyckena" av Susanne MacFie, spännande!!!


Läxor v.4

Läsläxa-deckarlsning v.4 Nu under 4 veckor har barnen läsläxa. Vi förväntar oss att de läser lite varje dag (5ggr/v) då elever i år 4 fortfarande behöver lästräna varje dag. Barnen skall också föra loggbok över det lästa. Engelskaläxa v.4 Den här veckan ska vi fortsätta arbeta med beskrivningar på engelska. Din uppgift hemma är att med hjälp av den text som du har skrivit om dig själv "This is me"träna på att berätta om dig själv för någon annan. Du måste träna många gånger. Du ska också träna på att skriva meningar som beskriver dig själv. På onsdag får du visa vad du kan skriva om dig själv när du inte har någon hjälp. På fredag får du redovisa muntligt på engelska om dig själv. Du får ha text eller stödord med på redovisningen som stöd. Tänk också på att du tar med din text ("This is me")till skolan på fredag då vi ska sätta samman alla texter till ett häfte. Matematikläxa v.4 Nu ska vi gnugga digitaltid som läxa. En del behöver mycket hjälp med detta. De ska kunna skriva klockslag i digital tid såväl hela timmar som halv, kvart i osv. Alla har inte denna läxa, en del har lästal som läxa istället.

Sverige

Vi har under hela år 4 arbetat med Sverige på olika sätt. Just nu arbetar vi norra Sverige. Alla elever gör en egen bok om sitt land.

Engelska text "This is me"


Hjärtmålningar

Hej alla bloggläsare! Vi har haft vår första akvarellbildlektion. Vi använde tandborstar och tjocka penslar till våra snygga hjärtkonstverk. Vi målade hjärtan med vatten på ett akvarellpapper och sedan sprätte vi färger på pappret med tandborsten.Vi tog bara pyttelite färg på toppen av tandborsten. Sedan kommer vattnet att måla bilden själv och efter en vecka kommer vi att titta på målningarna. // Stella, Olle S och Emma.

Akvarellmålning


Akvarellmålning


Beskrivningar

Just nu arbetar vi med beskrivningar i engelska. Vi har tränat på att beskriva oss själva och alla elever har bl a gjort ett arbete som heter "This is me". Vi tränar också på att beskriva väder och vi har gjort en enklare väderleksrapport.

Akvarellmålningen


Bild från akvarellmålningen


Läxa v.3

Läsläxa-deckarlsning Nu under 4 veckor har barnen läsläxa. Vi förväntar oss att de läser lite varje dag (5ggr/v) då elever i år 4 fortfarande behöver lästräna varje dag. Barnen skall också föra loggbok över det lästa. Engelskaläxa Läsa och förstå kapitel 15 Cold December...hot december). Du ska också kunna stava följande beskrivande mening och ord: 1. Det är en kall och solig dag. 1.It´s a cold sunny day. 2. blåsig, blåsigt 2.windy 3. klar, klart,ljus, ljust 3.bright 4. väder 4.weather 5. kall, kallt 5.cold 6. varm, varmt 6.hot Matematikläxa Nu under 2 veckor ska vi gnugga digitaltid som läxa. En del behöver mycket hjälp med detta. De ska kunna skriva klockslag i digital tid såväl hela timmar som halv, kvart i osv.

Bloggen

Nu är vår klassblogg igång. Nu ska här bloggas!!


RSS 2.0