Nu är det....


Flyta

Vi gjorde små båtar av lera för att testa hur bra de flöt. Målet var att konstruera en båt som klarade sjösättningen i en bunke och sedan lägga så många små kuber som möjligt.

Vinnarna var Joel och Emma som fick på 90st kuber!!! Några gjorde en båt som hette Titanic, undra hur det gick för den? Svårgissat?


Ytspänning

Vi testade hur mycket vatten vi kunde få på en enkrona och sedan om diskmedlet förstörde ytspänningen. Det gjorde det så klart!!!

 


Fryst form

Vi testade att frysa vatten, för att testa volymen från flytande till fast form. Flera trodde i sin hypotes att det skulle bli mindre vatten i byttan och en del att det skulle bli mer...
Nu vet vi att det blev mer, så mycket att byttan frös sönder!


Estland

Mattias berättar för klassen om sin resa till Estland.


Våra sista experiment

Nu testar vi våra sista experiment.
Lerklumpen
Enkronan

 


Auktionen avslutad!

Nu är det klart vilka som "ropade" in tavlorna. Tavlorna levereras torsdag eller fredag, vilket man vill! Betalning sker innan sommarlovet!

Tavla 1 fam. Sundström 250:-
Tavla 2 fam. Engerstad 300:-
Tavla 3 fam. Lundvall 300:-
Tavla 4 fam. Jonsson 325:-

Grattis till er som får ny fin konst hemma!!!


Dagens lunch, pizza och cola


Aktion

Tavelaktionen avslutas kl 17,00 den 6/6. Så gå in och buda, bilder på tavlorna ligger till höger under bild!!


Borås tidning

Vi är med i Borås tidning nu igen. Ta en titt på sidan 10.


"Crazy-hair day"


Bilder från dagen


Djurparken

2 otippade inslag!


Djurparken!!!

Nu efter en underbar dag står vi här och väntar på bussen. Nu har det börjat regna. Snart kommer bussen. Det har varit jätte roligt och mysigt!! Alla har fikat och haft matsäck med sig. Dem flesta har haft pannkakor eller pastasallad. Om någon hade något mer med sig så vet jag ej vad. Men i alla fall så har det varit super roligt. En super kul fredag fylld med äventyr och djur!!

// Emma Pemma fågelskrämma ;)


Djurparken

I dag har vi varit på djurparken. Det var kul . Vi kat kollat på alla djur. Det roligaste var att vi fick köpa vad vi ville. /Stella


RSS 2.0